Drømmetydning: Kønsdel

 

Hvad betyder drømme om kønsdele?

Har du haft drømme om kønsdele er der højst sandsynligt følgende tematikker på spil: Sex, seksualitet, nydelse, dine holdninger til det feminine og maskuline i dig selv. Måske mangler du nogle af disse elementer i dit liv. 

Måske får enten den maskuline eller den feminine side ikke nok plads i dit liv, og denne side er så repræsenteret ved kønsdelen. Det maskuline er typisk forbundet med magt, styrke, aggression, handlekraft, konkurrence, rationalitet og initiativ. Det feminine er typisk forbundet med omsorg, intuition, følelser, passivitet og kærlighed. Overvej balancen i dit liv – ikke mindst balancen mellem tanke og følelse. Er du for meget i en af dem?

Hvis kønsdelene forsvinder eller bare er væk, kan det indikere angst for sex eller manglende selvværd omkring sex. Du føler dig måske utilstrækkelig. Det kan også betyde at maskuline eller feminine sider undertrykkes i dig. 

Hvis du bliver taget i at nogen ser dit kønsorgan, kan det referere til problematikker omkring seksualitet eller lavt selvværd. Alternativt kan det referere til en pinlig situation i dit liv.

Kønsorganer kan også symbolisere fristelse og skyld, skam eller usikkerhed i forhold til din seksualitet. Endelig kan de også referere tilbage til tidligere traumer vedr. seksuelt samkvem. Du kan læse mere om drømmes betydning for lindring traumer her.

For en tissemand eller en tissekone, der tisser, se drømme om afføring.

En ildelugtende kønsdel er et tegn på dårligt helbred. Overvej om, dine helbredsmøssige prioriteter er som de burde være.

En barns kønsdele kan signalere, at noget er for umodent og ufærdigt for dig at beskæftige dig med.

Hvad betyder drømme om penis?

En penis kan symbolisere maskulin energi herunder magt, styrke, aggression, handling, konkurrence, rationalitet og initiativ.

Er penis afslappet kan den antyde seksuel frustration eller manglende inititativ. 

Hvis pikken er faldet af antydes et tab af styrke. Du føler måske, at andre træffer vigtige beslutninger for dig – at du ikke er herre over dit eget liv. Eller måske er du ved at miste en betydningsfuld del af din personlighed/maskulinitet. Hvis du selv kan tage penis af, vidner det om et behov for at flygte fra de krav du oplever i dit virkelige liv.

Ser du en exceptionel stor penis som mand, kan det indikere, føleleser af utilstrækkelighed over for din egen seksuelle formåen eller libido. Alternativt kan det signalere en (skjult) fascination af det mandlige køn. Som kvinde kan sådant et syn handle om et stort undertrykt seksuelt behov.

Sperm, der kommer ud af penis kan indikere at nogen udnytter din svagheder. Alternativt symbolisere drømmen fertilitet, nydelse eller et ønske om at få børn. Sæd kan også være tegn på, at du er ved at søsætte et nyt projekt. Dine ideer er ved at komme til live. Se også drømme om sex.

Ser du en kvinde med en penis, refererer dette til mod eller at du relaterer til vedkommende på et plan, som du måske ikke er klar til at indrømme. Er du selv kvinde og drømmer om at have en penis, kan det være at du føler et behov for at være særligt aggressiv eller initiativrig i en situation. Du mangler måske at udtrykke din maskuline sider.

Hvad betyder drømme om vagina?

Vagina symboliserer dine feminine sider, herunder omsorg, moderskab, intuition, kreativitet, følelser, passivitet og kærlighed. Alternativt hentydes der til, at en nyt projekt er ved at komme til live. 

At se en kvindes vagina som mand hentyder til dine seksuelle behov og drifter og dine behov for at styrke din maskulinitet og gennemslagskraft. Er du kvinde og ser en anden kvindes vagina, hentydes der til din egen modtagelighed og passivitet. Alternativt, at du bærer på en (skjult) fascination over det samme køn.

En stor vagina kan handle om nemme og repetitive situationer, hvorimod en lille vagina kan hentyde til svære og sjældne situationer.

Se i øvrigt drømme om sex.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om kønsdele - drømmetydning penis og vagina som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

Del eller få hjælp til din drøm om edderkopper

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Irrevocable commitment to any religion is not only intellectual suicide; it is positive unfaith because it closes the mind to any new vision of the world. Faith is, above all, openness – an act of trust in the unknown.

– Alan Watts