Drømmetydning: Hår

 

Hvad betyder drømme om hår generelt?

Hår symboliserer generelt seksuel energi, forførelse, sensualitet, styrke, kreativitet, forfængelighed, eftertænksomhed, men også dit selvbillede og dit helbred.

Hvis håret er i dårlig stand, kan det hentyde til et negativt selvbillede. Du er måske for hård ved dig selv?

Hår kan også signalere din holdning til en given situation. Er det forviklet og fyldt med knuder antydes usikkerhed, fortvivlelse eller at noget er gået i hårdknude. Måske er du ude af stand til at tænke klart og finde en god løsning på et problem. 

Hvad betyder drømme om hårtab?

Drømme om at tabe sit hår (eller få gråt hår) kan antyde, at du er bange for at blive ældre eller og måske også bange for at miste din energi, sexlyst og virilitet. Eller måske er du forfængelig og går meget op i dit udseende for tiden. Tænker du meget over, hvor attraktiv du ser ud?

At tabe hår kan også antyde et tab af styrke eller kreativitet. Du føler dig måske svag, låst, sårbar eller hjælpeløs i en situation.

Endelig kan hårtab hentyde til ideer eller tanker, som du nu har forladt. Måske mangler du at give slip på disse ideer – eller måske er det på tide, at du nu forsøger at forfølger dem. Du er måske ved et afgørende skifte i dit liv, og hårtabet er symbolet herpå.

Hvis du selv river håret ud, antyder det frustration og desperation over en situation. Du er måske følelsesmæssigt ude i et stormvejr, hvor du føler, at du mangler kontrol, og du og ved ikke, hvad du skal gøre.

Hvad betyder drømme om en ny frisure?

Får du en ny frisøre i drømmen indikeres, at du er ved at anskue et problem fra en ny side – eller at du er ved at opdage nye sider ved dig selv. En frisk start. Frisurens udseende kan afsløre, hvilke sider der er tale om. At klippe håret meget kort eller helt skaldet kan dog også antyde et tab af styrke i dit liv. Måske er der nogen, der forhindrer dig i at udtrykke dig, sådan som du gerne vil. 

Hvis du reder dit hår eller på anden vis styler det eller benytter hårspray, så betyder det, at du er ved at evaluere en ny ide, koncept, eller tanke i dit liv. Du er måske ved at få mere styr på dine tanker – eller har et ønske herom. Alternativt kan det referere ti, at du er overdrevent fokuseret på, hvordan du tager dig ud i forhold til andre.

Langt hår symboliserer ofte forførelse eller eftertænksomhed. Du tænker måske over, hvad der skal ske i fremtiden. Hvis håret er uhensigtsmæssigt langt, kan drømmen fortælle dig, at du tænker for meget over tingene, og på den måde spænder ben får dig selv. Måske er du får meget i dit hoved og for lidt i din krop.

Kort hår kan udover en manglende styrke også vidne om, at du bør fokusere på det vigtigste i dit liv – og skære alt overfødigt fra.

Andre betydninger for hår i drømme

Hvis nogen lugter til dit hår, indikeres seksuel nysgerrighed eller et ønske om seksuel stimulation. 

Lader du dine fingre løbe henover håret på en anden person antydes, at du prøver at skabe en dyb relation til denne person – måske forgæves? Denne handling symboliserer også sympati, beskyttelse, omsorg, og broderskab.

Vind i håret symboliserer frihed og en frisættelse af mere eller mindre undertrykte følelser.

Hvidt eller gråt hår antyder, at noget vigtigt lige er kommet til din bevidsthed. Det symboliserer viden og indsigt. 

Sort hår symboliserer mystik, undertrykkelse af følelser eller en fornemmelse af at være forladt.

Insekter eller edderkopper i håret symboliserer at noget tærer på din energi og forvirrer dig. Alternativt refererer drømmen til dine bekymringer vedr. dit image.

En hårtørrer refererer til et ønske om at få et frisk nyt perspektiv på en situation. 

Et hårnet repræsenterer følelser eller ideer, der bliver holdt i kort snor og ikke får lov at udtrykke sig frit.

En paryk symboliserer bedrag eller manglende tillid og ærlighed. Dette bedrag kan enten være imod dig selv eller et andet menneske.

Ild i håret varsler fremkomsten af nye tider, som du ikke kan løbe fra. Noget er ved endegyldigt at forandre sig… så noget nyt kan gro.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om hår - drømmetydning hårtab som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

Del eller få hjælp til din drøm om hår

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


You are an aperture through which the universe is looking at and exploring itself.

– Alan Watts