Drømmetydning: Nøgenhed / at være nøgen

Hvad betyder det, hvis du er nøgen i en drøm?

Nøgenhed i drømme er meget almindeligt og handler generelt set om forfængelighed, skam, ærlighed, åbenhed, sårbarhed, hjælpeløshed, sandhed, autencitet eller eksponering af noget, der er skjult.

Hvis du er ubekvem med at være nøgen i en drøm kan det antyde, at du er bange for at blive opdaget i noget, du gør. Du skjuler måske noget eller skammer dig over noget, som du er bange for at andre skal se. Dette er også tilfældet, hvis du er den eneste, der ikke er nøgen i en forsamling, mens alle andre er det. 

At være nøgen kan også henvise til en situation i dit virkelige liv, hvor du er hjælpeløs og særligt sårbar. Måske har du åbnet dig op for et andet menneske og er bange for at blive afvist. 

Drømme om at være nøgen i en situation, hvor du skal præstere noget for andre, kan signalere en angst for at fejle eller for at andre ser dine svagheder og manglende evner eller uforberedthed. Sådanne afsløringer kan være forbundet med en følelse af pinlighed og hån. Med andre ord kan du opleve dit selvværd som værende lille i en given situation i dit virkelige liv.

Nøgenhed kan også være et symbol på at blive taget på det forkerte ben – på pludseligt at blive overrasket over noget. 

Alternativt angiver din drøm om nøgenhed, at du føler dig uretfærdigt dømt af et andet menneske. 

Hvis du er stolt over din nøgenhed, kan drømmen signalere manglende skam og uhæmmet frihed. Du har ingenting at skjule og du er stolt over, hvem du er. 

Endelig kan din nøgenhed ses som et råb om opmærksomhed, særligt hvis er seksuelle undertoner i din drøm. 

Hvad betyder det, hvis andre er nøgne i en drøm?

Hvis du ser en anden person, der er nøgen, og du er ubekvem herved, indikeres at du er bange for at opdage den nøgne sandhed om den person eller en situation, som denne person er forbundet med. 

Hvis du accepterer den anden persons nøgenhed indikeres, at du kan se igennem dem – altså gennemskue deres egentlige intentioner. Alternativt at du accepterer dem, som den de nu en gang er. 

Hvis du er ligeglad med en anden persons nøgenhed, kan det antyde en angst for at blive valgt fra. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

betydningen af drømme om at være nøgen - drømmetydning nøgenhed som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

 

Del eller få hjælp til din drøm om at være nøgen

Hvis du selv har haft drømme om at være nøgen, er du meget velkommen til at dele din drøm eller dine tanker i kommentarfeltet nedenfor. Måske vækker nøgenhed nogle andre associationer hos dig?

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Trying to define yourself is like trying to bite your own teeth.

– Alan Watts