Drømmetydning: Fald / at falde

 

Det at falde i drømme som tegn på manglende kontrol

Fald-drømme er nogle af de mest almindelige drømme. Hvis du – under faldet – er bange, er det ofte et tegn på manglende kontrol eller manglende støtte i dit virkelige liv. Du føler dig måske overvældet af stort problem, som du ikke kan kontrollere. Og du har svært ved at finde hjælp. Mærk efter om du er stresset i dit virkelige liv. Er der for mange krav og forventinger til dig, som du ikke kan kontrollere? Er du bange for en stor forestående livsforandring?

Hvis du falder ned igennem noget vand, antydes at du er overvældet af følelser. Igen mangler du kontrol over situationen.

Fald-drømme som tegn på usikkerhed eller dårlige beslutninger

Drømmen kan også repræsentere usikkerhed, sårbarhed eller skam – altså din manglende robusthed og tiltro på egne evner. Du er måske usikker på dit standpunkt – hvor du står –  i en given situation eller i et givent forhold. Eller måske føler du dig utilstrækkelig i forhold til andres forventninger. 

At drømme om et fald kan også være et tegn på, at du er ved at tage en forkert retning i livet. Du har trådt forkert og falder nu udover kanten. Undersøg om dine handlinger er ufornuftige, tankeløse eller på anden vis destruktive for dig selv eller dine nærmeste. 

Alternativt markerer drømmen, at du ikke har formået at nå et mål, som du har sat op for dig selv.

Andre betydninger for drømme om at falde

Hvis du falder baglæns med kroppen kan det antydes, at du har formået at forhindre en dårlig beslutning. Alternativt at du endnu ikke er klar til at gå fremad. Du er nødt til at tage et skridt tilbage. 

Freud mente, at det at falde signalerer, at du er ved at give efter for dine seksuelle drifter – måske uden hensyntagen til andre personer. 

Drømmer du om at falde uden at du bekymrer dig om det, indikeres at du kommer til at klare dine udfordringer uproblematisk. Se også drømme om at flyve. Alternativt indikeres, at du er ved at lære at give slip på dine vaner og afhængigheder og overlader kontrollen til universets love. 

Ofte får man en fornemmelse af at falde lige inden, man rent faktisk “falder” i søvn. I dette tilfælde forekommer der ofte et lille ryk i kroppen. Dette er helt normalt og behøver ikke at signalere noget som helst.

Er du stadig i tvivl om din drøms betydning, eller hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en konsultation hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf. Lad os sammen udforske dine drømme, så du kan blive fri af dine ubevidste lænker.

Book tid

 

Søg på nyt drømmesymbol

 

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om at falde - drømmetydning at falde som drømmesymbol
Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Knowing your own darkness is the best method for dealing with the darkness’s of other people.

– Carl Jung