Drømmetydning: Uheld/Ulykke

 

Hvad betyder drømme om uheld?

At drømme om uheld kan betyde, at du føler skyld over noget. Måske er der noget du ikke er stolt over. Måske har du begået en fejl. 

Uheldsdrømme kan også virke som en advarsel mod tilsvarende uheld i det virkelige liv. Måske skal du passe bedre på i nogle henseender. 

Er der tale om et biluheld, kan dette repræsentere din følelsesmæssige tilstand som er i ubalance eller overvældende. Her ligger måske dyb angst eller frygt for noget. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“. Måske er det det vigtigt at tage det med ro, og ikke kaste dig ud i for mange ting nu. Der kan være behov for at gentænke dit liv, så vejen bliver mere rolig – inden du rammer ind i stress. Se også drømme om biler.

Hvis du ikke selv er involveret i ulykken kan det betyde at ikke kan kontrollere andres handlinger. De må leve med konsekvenserne af deres egne handlinger. 

Hvis en du tæt forbundet med er i et uheld, kan det enten betyde at noget inde i dig selv ikke længere fungerer – altså er “dødt” – eller det kan betyde at det måske er på tide at give slip på dit forhold til vedkommende.

Hvis du selv er i uheldet og ser dine nærmestes reaktion, betyder det, at dine ufornuftige og måske selviske handlinger påvirker dem omkring dig, og at du ubevidst eller bevidst har et ønske om at stoppe med disse handlinger.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om uheld - drømmetydning ulykker som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

Del eller få hjælp til din drøm om uheld

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
Anne
5 måneder siden

Jeg har i nat haft en bizar drøm, som involverer en række ‘næsten-uheld’. Den er lidt lang, men here goes: Jeg drømte, at jeg sad i et lille militærfly på vej hjem fra et østligt land til Danmark. (Jeg drømte jeg var under opstarts-træning som soldat, hvilket jeg finder ret besynderligt). Jeg satte mig på bagerste række af flyet, og overvejede at skifte plads, men valgte i sidste øjeblik at lade være. Da flyet begyndte at lette slog det mig, at fly nogle gange styrter ned, og jeg fik tanken “tænk hvis dette fly styrter ned idag”. To stewardesser kommer… Læs mere »

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Den evige tid er det rum, inden for hvilket hele dit liv udfolder sig, den ene faktor, der forbliver konstant. Livet er nu. Der var aldrig været et tidspunkt, hvor dit liv ikke var nu, heller ikke vil det nogensinde komme.

– Eckhart Tolle