Drømmetydning: Trapper

 

Hvad betyder drømme om trapper?

Trapper symboliserer vækst, succes, forandring, transformation og måske en højere spirituel bevidsthed. Du er måske ved at nå en højere grad af forståelse – spirituelt, følelsesmæssigt eller materielt. Dette gælder særligt ved rulletrapper eller spiraltrapper.

Hvis du går ned af trappen refereres der til undertrykte følelser eller andet ubevidst materiale. Du dykker ned til et ubevidst stadie, som vækker angst, men som der er værdi i at konfrontere. Er der noget fra din fortid du ikke anerkender? Alternativt hentydes der til de skuffelser eller ”nedture” du oplever eller har oplevet i dit liv. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

At gå op af trapper kan også referere til ønsker om sex og at gå ned af dem kan referere til at du har brug for flere forsyninger eller ressourcer for at nå dine mål.

Hvis du falder ned af trappen signaleres din manglende selvtillid i forhold til at opnå et givent mål eller at du bevæger dig for hurtigt ned i dit ubevidste. Hvis du falder på vej op ad trappen, betyder det at du går for hurtigt frem i dine ambitioner om at nå et mål. I begge tilfælde er det tegn på, at du bør tage tingene mere med ro.

Hvis trappen er ukomplet betyder det, at du prøver at nå et nyt stadie i dit liv, men du mangler stadigvæk nogle essentielle skridt. Du prøver måske at tage genveje, hvor der ikke er nogle?

Se også drømme om elevatorer / rulletrapper.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om trapper - drømmetydning trappe som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

Del eller få hjælp til din drøm om trapper

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hanne
Hanne
10 måneder siden

Hvad hvis jeg drømmer om en lille baby der i starten hænger under trappen men falder så ned mens jeg ser på. Jeg følte at jeg ville gøre noget og jeg kaldte efter hjælp men kunne ikke selv gøre noget fordi jeg i forevejen holdte en anden baby. Vil virkelig gerne vide hvad det betyder.

Morten Olsen
Morten Olsen
6 måneder siden

Jeg drømmer tit, at jeg går op af det øverste af en trappe – og at der mangler noget trappe op til det næste plateau – og at jeg derfor skal hoppe op og gribe fat i plateauet og hive mig op. Det lykkes mig altid at komme op. Men jeg når altid at undre mig over de manglende trappetrin, og jeg synes altid, det er ubehageligt at skulle derop. For tænk, hvis jeg mister grebet og falder ned?

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Al negativitet forårsages af en ophobning af psykologisk tid og fornægtelse af nuet. Ubehag, angst, spænding, stress, bekymring – alle former for frygt – forårsages af for meget fremtid og for lidt nærvær. Skyldfølelser, anger, vrede, beklagelser, tristhed, bitterhed og alle former for mangel på tilgivelse forårsages af for meget fortid og for lidt nærvær.

– Eckhart Tolle