Drømmetydning: Træ / Skov

 

Hvad betyder drømme om træer?

Et træ symboliserer generelt håb, vækst, dine ønsker, visdom, styrke, beskyttelse, stabilitet og livet i det hele taget. Et træ kan indikere at du fokuserer på din personlige udvikling og indivualiseringsproces.

At klatre et træ signalerer en opnåelse af et karrieremål. Du har måske fået en højere position på jobbet… eller ønsker at får det. Hastigheden hvormed du klatrer er sammenlignelig med hastigheden, hvormed du forsøger at nå dine mål. 

Hvis du sidder alene under et træ signaleres reflektion, stilhed og spiritualitet. Du er måske ved at overveje en vigtig beslutning i dit liv. Hvis du sidder sammen med en anden under træet, indikeres det, at du enten evaluerer eller er tilfreds med jeres forhold. 

Hvis du fælder et træ indikeres spildt energi. Du bruger din tid på ufrugtbare løsninger. Alternativt kan drømmen minde dig om at passe bedre på naturen. Eller træfældningen kan symbolisere seksuel angst eller skyld. Du kan i øvrigt læse mere om Angst – Symptomer, Årsager og Behandling her.

Hvis du ser et træ falde, symboliseres det, at du er ude af balance med dig selv. Deu er på vej i den gale retning i livet.

Et vissent eller dødt træ vidner om, at dine håb og ambitioner har lidt et knæk. Du oplever ustabilitet og skuffelser i livet. Det døde træ kan dog også symboliserer ufrugtbarhed eller manglende virilitet og livslyst. Endelig kan et dødt træ signalere enden på en gren i din familie.

Bare træer uden blade indikere opbrugt energi. Du føler dig måske stresset eller udkørt og har brug for at lade op. Træerne kan dog også signalere livets cyklus og tidens gang på et mere generelt plan.

Krager på et træ symbolisere døden eller enden på en æra.

Det samme er tilfældet med et blødende træ. Dette kan dog også referere til nogen, som er afskåret fra sine følelser. Måske har vedkommende oplevet meget smerte i sit liv og har derfor behov for at lukke sig. 

Livets træ repræsenterer din forbindelse til alt levende. Du mindes om, at du ikke er alene i verden. 

Et træhus indikerer, at du prøver at flygte fra dine problemer. Du blokerer for dem i stedet for at konfrontere dem. Hvis du bygger et træhus, kan det dog også symbolisere dine bestræbelser på at nå dine mål og maksimere dit potentiale.

Hvad betyder drømme om skove?

Skove symboliserer generelt dit ubevidste eller overgangsfaser i dit liv. De kan også minde dig om vigtigheden af at leve et simplere liv med mindre stress. Du føler dig måske udkørt af din nuværende livssituation. 

Et være fortabt i en skov signaleres at du gennemsøger dit ubevidste for at få en klarere fornemmelse for, hvem du er. Måske er du ved at genopdage traumatiske sider fra din barndom. 

Skovbrande symboliserer transformation og regenerering. Alternativt er det et tegn på, at din vrede er ude af kontrol og går ud over andre. Se også drømme om ild.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om træer - drømmetydning skov som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

Del eller få hjælp til din drøm om edderkopper

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Irrevocable commitment to any religion is not only intellectual suicide; it is positive unfaith because it closes the mind to any new vision of the world. Faith is, above all, openness – an act of trust in the unknown.

– Alan Watts