Drømmetydning: Tog

 

Hvad betyder drømme om tog?

Et tog kan symbolisere konformitet. Du bevæger sammen med alle andre i samme retning.

Det kan også betyde, at du har en meget metodisk tilgang til tingene. Du gør brug af struktur og orden og håndtere ting sekventielt.

Et transporttog kan referere til de byrder og problemer du oplever, eller det kan symbolisere manuelt arbejde. Et passagertog relaterer sig derimod til mentalt arbejde.

Hvis du ser eller leger med et modeltog, signalerer det, at du ønsker mere kontrol og magt over dit liv og hvor det er på vej hen.

Freud mente, at tog er et symbol for penis – et fallossymbol.

Hvis du rejser med tog, antydes din livsrejse – særligt, hvis der er tale om et lokomotiv. Hvis du er tilfreds i drømmen, antyder det, at du er på rette vej i dit liv. Hvis du er bekymret på toget, kan det antyde at du har en tendens til at bekymre dig overdrevent om ting, der nok skal ende med at gå fint.

Hvis du blot ser et tog køre forbi i din drøm, kan det være et symbol på din livsrejse. Længden af toget kan symbolisere din anslåede vigtighed i forhold til dine nærmeste relationer.

Togulykker er et symbol på kaosset i dit liv. Din livsveje går ikke som planlagt. Du tvivler måske på dig selv og din evne til at nå dine mål? Hvis toget kører ind i en bil, kan det signalere at dine livsmål er i konflikt med dine overbevisninger. Måske ønsker nogen, at du lever på en måde du egentlig ikke bryder dig om. Se også drømme om ulykker.

Rammes du eller en anden person af et tog kan det antyde at du er på vej den forkerte vej i livet. Alternativt, at du mener at den anden person er på den gale vej i livet.

Er du togingeniør i drømmen, vidner det om at du har kontrol over en situation i dit vågne liv.

Et misset tog eller et tog, der kun høres, repræsenterer forspildte muligheder. Det kan også antyde, at du ikke er ordentlig forberedt på en ny fase af dit liv. Måske forsømmer du noget eller udskyder det.

At hoppe ud foran et tog, markerer et ønske om at starte en ny fase af dit liv.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om tog - drømmetydning tog som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

Del eller få hjælp til din drøm om tog

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Line Aller
Line Aller
11 måneder siden

Hejsa I nat drømte jeg en del om toge og en masse togskinner. Først er jeg inde i et gammelt tog alene og stresser over at få samlet alle mine ting så jeg også kan nå ud af toget inden det køre – det nåede jeg dog Efterfølgende drømte jeg i LANG tid om en masse togskinner hvorpå der var en del toge som blev ved at blive afsporet, så man skulle flygte for ikke at blive ramt. Der var mange mennesker involveret og som prøvede at undgå at blive ramt, og hjælpe hinanden. Alle var på vagt, og lyttede… Læs mere »

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Den evige tid er det rum, inden for hvilket hele dit liv udfolder sig, den ene faktor, der forbliver konstant. Livet er nu. Der var aldrig været et tidspunkt, hvor dit liv ikke var nu, heller ikke vil det nogensinde komme.

– Eckhart Tolle