Drømmetydning: Tænder

 

Hvad betyder drømme om tænder generelt?

Overordnet set refererer tænder til din selvtillid, dine kampe og/eller din aggression. Tænder er også forbundet med din opfattelse af dit attraktive ydre eller mangel på samme. Ofte handler disse drømme derfor om angsten for at blive afvist og angsten for ikke at passe ind. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Hvis tænderne glimter og lyser antydes glæde og opfyldte ønsker.

Hvis du drømme om at børste tænder, antyder det at du føler dig defensiv i forhold til kritik rettet mod dig. Du sætter et skjold op for at beskytte dig mod at blive skadet. Alternativt betyder drømmen, at du er optaget af dit ydre og bekymret over, hvordan andre ser dig. Du opfatter din egen position som usikker.

Hvis du drømmer om ikke at ville børste tænderne hentyder det til, at du ofte siger tingene som du er, selv hvis de rammer andre hårdt.

Hvis du drømmer om, at dine tænder vokser uhæmmet i din mund, kan det også være et tegn på en følelse af at være i forsvarsposition, hvor der i virkeligheden knytter sig en del vrede til.

Hvis du bærer en tand, symboliserer denne penge eller mangel på samme. Oplever du økonomiske problemer?

Hvad betyder drømme om tænder, der falder ud

Drømmer du om tænder der falder ud, og du prøver at få dem ind igen indikeres manglende selvværd og måske en følelse af pinlighed. Du er måske bange for at andre vil opdage dine mangler? Hvis du agerede roligt og selvsikkert, imens du satte tænderne på plads, er der dog snarere tale om, hvordan du kan få det bedste ud af en situation på trods af modgang.

En tand, der falder ud, kan også refererer til magtesløshed. Måske bliver du ikke rigtigt hørt? Tænder bruges jo som bekendt til at bide, tygge og gnave med – alle aktiviteter der symboliserer overlegenhed, magt og autoritet. Måske bør du have mere tiltro til vigtigheden af det du byder ind med?

En tand, der falder ud kan også referere til din egen alderdom eller symbolisere død og ødelæggelse.

Hvis du selv trækker dine tænder ud, og det gør ondt, hentydes der til at du gør noget, du ikke har lyst til.

Hvis det ikke gør ondt, betyder det, at en situation var mindre besværlig end først antaget.

Hvis du drømmer, at du har rådne eller ødelagte tænder, indikerer det, at du har sagt noget, som du ikke burde. Du har måske ytret nogle falske eller ubehagelige ord, som nu hjemsøger dig. Det kan også hentyde til kommunikationsproblemer mere generelt. Endeligt kan det også referere til et tema om at blive ældre.

Er du stadig i tvivl om din drøms betydning?

Så book en tid til en konsultation hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf. Lad os sammen udforske dine drømme, så du kan blive fri af dine ubevidste lænker.

Book tid

 

Søg på nyt drømmesymbol

 

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om tænder - drømmetydning tænder som drømmesymbol
Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
23 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Freja
Freja
1 år siden

Jeg drømte at jeg havde fået én rådden fortand og næste dag faldte tanden ud (altså i drømmen)

Anne
Anne
1 år siden

Jeg har en tilbagevendende drøm, jeg har noget garn til at sidde mellem mine fortænder i overmunden, jeg forsøger at hive det ud ud, men det lykkedes aldrig da jeg vågner inden.

Randi Sandfeld
Randi Sandfeld
1 år siden

Hej,
Jeg har i den sidste tid gentagne gange drømt om at mine tænder i overmunden går i stykker på flere måder. Det forskrækker mig i drømmen og jeg bliver ked af det. Det føles uopretteligt og skræmmende.

Dennis
Dennis
1 år siden

Jeg har drømt, at jeg har noget metal til at sidde mellem mine tænder, og mellem mit tandkød og tænderne. Jeg vil trække det ud, og det lykkedes, og føles meget behageligt, når det fjernes.

Amalie
Amalie
11 måneder siden

Jeg drømte at jeg var på en skole, og for at kunne løse nogle opgaver her, skulle vi selv hive nogle af vores tænder ud. Jeg vidste godt at det slet ikke var rimeligt men jeg gjorde det alligevel. Det gjorde meget ondt og jeg spyttede blod og tandrødder ud gennem resten af drømmen.

Tulle
Tulle
11 måneder siden

Jeg drømte i nat at min ene højre kindtand begyndte at rokke for derefter at flække i to store og flere små dele som jeg måtte spytte ud i min hånd. Jeg gik længe i min drøm og smilede akavet til lig selv i et spejl for at se om man kunne se at den manglede, eller om jeg overhovedet behøvede at få sat en ny i.

Josefine
Josefine
11 måneder siden

Hej jeg drømmer gentagende gange at min ene “hugtand” er løs og at der er en anden på vej så jeg bliver nød til at hive den ud, men den nye der kommer bliver også løs og den må jeg så også hive ud og sådan fortsætter det. Generalt er de drømme meget dyster i farver og stemning. Når jeg vågner er jeg altid deprimeret.

Rosa
Rosa
10 måneder siden

Det var en rigig god artikel! Jeg drømte, at mine tænder falder ud, jeg skubber dem bare ud med tungen.. De andre tænder er løse. Jeg tæller tænderne, der er faldet ud, der er 18 (jeg er 18 år i virkeligheden). Min mor ringer til vagtlægen, han siger jeg kan dø af det,. Hvad kan det betyde? Det skal lige siges, at jeg har sabbatår, er stresset, fordi jeg skal nå at tjene penge til højskole, og derudover har jeg mange sygdomme og der er sygdom i min familie… Håber at høre svar! :-))

Maria
Maria
9 måneder siden

Drømmer at alle mine tænder er løse i overmunden og at mit kæbe parti er delt i to (også i overmunden) jeg var ligeglad og reagerede roligt.
Inden jeg opdagede dette havde jeg ventet rigtig længe i en lufthavn på mit fly som aldrig kom.
Spøjs drøm 🙂

Emil Estvad
Emil Estvad
9 måneder siden

Jeg drømte jeg havde et hul i tanden ( kan det betyde jeg mangler noget i mit liv )

Selma
Selma
8 måneder siden

Jeg drømte at mine tænder gik i stykker fordi jeg tyggede tyggegummi og hev det ud af min mund. En meget forvirrende drøm jeg nu har haft to gange.

Farah
Farah
7 måneder siden

Jeg drømte om at min datter på 7 måneder var ved at få en tand. Hvad betyder drømmen?

Trine nielsen
Trine nielsen
7 måneder siden

Drømte at jeg så min meget hvide tand og meget blod men at jeg ligesom så den manglede i min venstre side af munden..jeg hverken holder tanden eller ser den helt tydeligt, for mig virker blodet traftigst i drømnen..hvad kan dette mon betyde?

Trine nielsen
Trine nielsen
7 måneder siden

Drømte at jeg så min meget hvide tand og meget blod men at jeg ligesom så den manglede i min venstre side af munden..jeg hverken holder tanden eller ser den helt tydeligt, for mig virker blodet traftigst i drømnen..hvad kan dette mon betyde?

Kat
Kat
7 måneder siden

Jeg drømte at mine tænder knækkede helt lige over helt oppe ved tandkødet, som om de kunne sættes fast igen der.. hvordan tolkes det

Michella
Michella
7 måneder siden

Hej

Jeg har haft en drøm om at en kindtand voksede op I midten ad en allerede eksisterende kindtand, hvad kan det betyde?

Sandra brehm Westh
Sandra brehm Westh
6 måneder siden

Jeg drømte at min ene kindtand rådnede indefra (nerven og midten af tanden) og faldt ud, men den del af tanden der er synlig, sad stadig og så rigtigt fin ud. Jeg stod og kiggede forbavset på den, men valgte ikke at sætte den tilbage. Jeg tog den med mig. Nogle dage forinden drømte jeg at jeg var i gang med at føde en baby, men jeg måtte stige ud af min bil (jeg var på vej til hospitalet for at føde) fordi baby var på vej ud og den ville brække nakken hvis jeg blev ved at lægge tryk… Læs mere »

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


When we attempt to exercise power or control over someone else, we cannot avoid giving that person the very same power or control over us.

– Alan Watts