Drømmetydning: Spejl

 

Hvad betyder drømme om spejle?

Spejle symboliserer generelt set din fantasi, dit selvbillede eller forbindelsen mellem dit bevidste og dit ubevidste. Spejle symboliserer også din subjektive måde at se verden på.

Ser du din egen reflektion i et spejl, antydes at du tænker over aspekter ved dig selv. Reflektionen i spejlet viser den måde du ser dig selv på, eller hvordan du ønsker andre skal se på dig selv. Derfor er det billede spejlet viser af en stor betydning for drømmens budskab. Er du glad for det du ser? Drømmen kan måske få dig til at overveje at ændre aspekter af din personlighed. 

Hvis du ikke kan se dit eget spejlbillede antydes, at du har tabt en side af dig selv. Måske er du gået for meget på kompromis med dig selv for at please andre? Du udviskes derved i spejlbilledet.

Hvis du ser en anden person i dit spejlbillede oplever du måske en identitetskrise. Du er usikker på, hvem du er og hvor du er på vej hen. 

Et ødelagt spejl er tegn på, at du ødelægger eller bortkaster en side af dig selv. Du er måske ved at slutte en gammel vane eller afhængighed – eller har et ønske herom. Alternativt kan det ødelagte spejl repræsentere din eget forvrængede selvbillede. Måske er du overdrevent kritisk over for dig selv – og ser ikke dit sande jeg. Endelig kan et ødelagt spejl symbolisere uheld.

Et tåget spejl er et tegn på, at du er usikker på, hvem du er eller hvordan du skal agere i en situation. Du oplever forvirring og søger efter mening.

Ser du et magisk spejl kan det være at du tænker for meget på dit ydre. Alternativt søger du (for meget) trøst og anerkendelse hos andre.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om spejle - drømmetydning spejl som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

Del eller få hjælp til din drøm om spejle

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Se på et træ, en blomst, en plante. Lad din bevidsthed hvile på den. Iagtag, hvor dybt rodfæstet i Væren de er. Tillad naturen til at lære dig stilhed.

– Eckhart Tolle