Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/synlig-klinik.dk/droemmetyder.dk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/synlig-klinik.dk/droemmetyder.dk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/synlig-klinik.dk/droemmetyder.dk/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Drømme om slanger - Hvad betyder de? - Drømmetydning: Slange

Drømmetydning: Slange

 

Hvad betyder drømme om slanger generelt?

En slange kan referere til skjult angst eller bekymringer, der truer dig. Måske er der noget i dit liv, du endnu ikke er klar over, som du bør konfrontere. Dette er særligt tilfældet, hvis slangen er mangefarvet. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

En baby-slange kan betyde, at du undervurderer denne trussel.

Hvis slangen er i vand kan det være tegn på at ubevidste følelser påvirker aspekter i dit liv. Hvis slangen er død eller snor om sig selv, antydes at en trussel er gået i sig selv.

Slangen kan også ses som et fallisk symbol og herved repræsentere fristelse eller den farlige og forbudte seksualitet.

Særligt hvis slangen er i en seng, hentydes der til følelser relateret til seksuel dominans eller seksuel trussel.

At spise en slange hentyder til, at du søger intimitet eller seksuel tilfredsstillelse. Dit liv mangler sensualitet og passion. Hvis du brækker dig efterfølgende kan det betyde, at du overkompenserer for noget, der mangler i dit liv. Du skynder dig måske for meget?

Hvis en slange spiser en anden slange, er dette et symbol på dit drive og passion mod at nå dit mål uanset omkostningerne.

Hvad betyder det, hvis du er bange for en slange i en drøm?

Hvis du er bange for slangen, kan det indikere angst for sex, intimitet eller forpligtelse.

Slangen kan også hentyde til en person, der ikke vil dig det godt og som er uærlig. Dette er særligt tilfældet desto mere aggressiv slangen er, og om den vil spise nogen. Særligt hvis slangen er grøn, signalerer den misforståelse, jalousi eller utroskab.

Hvis en slange spiser dig i en drøm, kan det betyde, at nogen fører dig bag lyset eller være et tegn på selvdestruktiv adfærd. Hvis den spiser et barn, symboliserer slangen en person eller en del af dig selv, som udgør en trussel mod barnets ve og vel. Barnet kan her sagtens være dit indre barn.

En slange som positivt symbol

Slangen kan også være positivt symbol – på fornyelse, positiv forandring, heling eller visdom. Måske er du ved at gå fra en livsfase til en anden. Måske har du fået nogle essentielle indsigter om dig selv, som peger mod en helt ny livsretning.

Særligt hvis slangen er rød kan den signalere din passion. 

Slangen kan også antyde din lyst til at få børn eller mere generelt kan den referere til samarbejde i et forhold.

Slangeskind symboliserer beskyttelse mod sygdom.

Hvad betyder et slangehoved i en drøm?

En slange, hvis hoved bliver flået af eller simpelthen bare ikke har et hoved eller nogen øjne kan betyde, at du nægter at se faren i en situation. Alternativt at du bliver ført bag ryggen.

Hvis slangen har to hoveder antydes det, at du bliver trukket i to forskellige retninger. Du er måske stresset og ved ikke, hvordan du skal handle? Måske refererer slangen til en kompliceret trekant, du er involveret i.

En slange uden et hoved refererer til udtalelser, der virker hårde og sårende på dig.

Er du stadig i tvivl om din drøms betydning?

Så book en tid til en konsultation hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf. Lad os sammen udforske dine drømme, så du kan blive fri af dine ubevidste lænker.

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • skriftligt bud på betydningen af din drøm (100 kr.)

Du kan booke tid her:

book tid

 

Søg på nyt drømmesymbol

 

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om slange - drømmetydning slanger som drømmesymbol
Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pernille
Pernille
8 måneder siden

I min drøm kommer jeg først forbi en mand som kæmper med en slange. Han stikker den i hovedet med noget og formoder den død. Men instinktivt ved jeg at den ikke er død og går videre. For kun at komme til den næste slange. Den er gul. Den her slange er jeg først ved at gå fra..men i det jeg vender mig for at gå ser jeg min søn. Jeg vender mig om og ser at slangen er ved at kvæle et barn. Jeg er ikke længere bange. Men tager meget bestemt fast i slangen og kvæler den.

Viktoria
Viktoria
6 måneder siden

I min drøm var jeg inde på min skole, med min ældre datter (har ikke nogen børn) da så en mand meget gerne vil have noget med os at gøre. Vi bliver så sat til at ordne æggene i en skuffe, det var baby slanger og nogle af dem var knækket. Vi satte dem lige, for de var meget skæve. Lukkede derefter skuffen og åbnede den igen, hvor så slangerne er blevet en del større, en af dem faldt på gulvet, hvor min datter så samler den op og smider den i skuffen igen. Så ser jeg at vi bliver… Læs mere »

Eik Thue Attila Henschel
Eik Thue Attila Henschel
6 måneder siden

I min drøm er der en slange som jeg først tror er en harmløs snog, og jeg tager mig ikke af den, men på et tidspunkt går det op for mig at det er en klapperslang, så begynder at rasle med halen, jeg stopper op og ser på den, den hygger ud efter mig, men jeg undviger. Jeg “lokker” den med min venstre hånd og da den så er opmærksom på den hånd, griber jeg den med højre hånd. Jeg kikker meget på den og beslutter mig at tage en billede af den med min mobil evt. til min facebook.… Læs mere »

Lina
Lina
5 måneder siden

Jeg drømte at jeg skulle kæmpe mød slanger sammen med min familie. Vi kæmpede og kæmpede, også var den tæt på at bide eneren mig eller en af mine familiemedlemmer også vågnede jeg fra drømmen.

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


When we attempt to exercise power or control over someone else, we cannot avoid giving that person the very same power or control over us.

– Alan Watts