Drømmetydning: Skib / Båd / Færge / At sejle

 

Hvad betyder drømme om skibe og både?

Skibe og både symboliserer generelt set, at du udforsker dit ubevidste eller dine følelser om en situation. Skibets tilstand afspejler din følelsesmæssige tilstand. Sejler du eksempelvis i modvind, indkeres at du oplever modstand i dit liv. Er der nogen, der forhindrer dig i at nå dine mål?

Sejlads i stille vand symboliserer fredfyldt ro, balance og velvære.

Et skib eller en båd i stormfyldt vejr, indikerer derimod at du gennemgår en dramatisk periode, hvor du ikke har fodfæste. Måske er du stresset eller har angst i dit vågne liv. Du kan i øvrigt læse mere om angst i min artikel om angst

Et forulykket skib eller et skib, der synker indikerer at du er følelsesmæssigt ude af kontrol. Du er påvirket af en dramatisk hændelse og oplever måske stress eller angst som følge heraf. Du er måske bange for at miste noget værdifuldt. Vandet og havet er netop et symbol på vores ubevidste følelsesliv.

Hvis en bølge får din båd til at kæntre antydes enten, at du er følelsesmæssigt overvældet eller at du lader dine følelser styre dine beslutninger. Måske agerer du for irrationelt.

Hvis du forlader et synkende skib, antydes et behov for at give slip og komme videre, skønt det kan være svært følelsesmæssigt. Drømmen fortæller dig, at det ikke giver mening at forblive det samme sted og gøre de samme ting, som du er vant til. Nogle mønstre skal brydes.

Et krydstogt symbolisere glæde og velvære, men kan også symbolisere afskårethed og klastrofobi.

Et krigsskib symboliserer følelser af vrede og aggression. Se evt. drømme om vold

Et piratskib symboliserer dit ønske om frihed og eventyr.

Et fragtskib eller et tankskib indikerer, at du holder følelserne inde i stedet for at komme ud med dem.

Har du sex på et skib eller i en båd indikeres følelsesmæssig intimitet eller et ønske herom.

Et skibsvrag symboliserer en følelsesmæssig konflikt eller dilemma eller et besvær med at udtrykke, hvad du i virkeligheden føler. Alternativt hentydes der til, at du er ved at konfrontere følelsesmæssige problemstillinger i dit liv.

Hvad betyder drømme om færger?

En færge symboliserer generelt de samme ting som et skib. Men færgen kan specifikt hentyde til en overgangsfase i dit liv. Du er ved at bevæge dig fra et sted til et andet eller er ved at sætte dig nye store mål for dit liv.  

Hvis du venter på en færge, vidner det om, at uforudsete forhindringer står i vejen for at du kan nå dine mål og ønsker.

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om skibe - drømmetydning båd som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

Del eller få hjælp til din drøm om skibe

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Ulla Olivia Jensen
Ulla Olivia Jensen
5 måneder siden

en bygning, et hus med mulighed for og plads til forvandling eller udvikling. Et hus med plads til mange forskellige unge, gamle, familier, børn også mig. Det var tid for mit at komme afsted eller videre, jeg havde pakket, men der var noget der holdt mig tilbage. Jeg ledte længe og søgte alle steder og blev faktisk lidt frustreret og ked af det. Men så kom der en og hjalp mig, vi gravede i den letteste og meget sunde muldjord, Vi fandt guld, små og mellemstore stykker, det pureste guld, jeg stod med det i hånden, jeg mærkede det og… Læs mere »

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


I have realized that the past and future are real illusions, that they exist in the present, which is what there is and all there is.

– Alan Watts