Drømmetydning: Ild / Brand

Hvad betyder ild / brand i drømme?

Brand eller ild kan symbolisere destruktion, passion, livslyst, kreativitet, kærlighed, begær, oplysning, renselse, transformation eller vrede.

Særligt hvis ilden er under kontrol og ikke vækker angst, er der tale om din egen indre ild, din egen passion og indre transformation. Noget er passeret og noget nyt er på vej til at komme ind i dit liv. Dine tanker og synspunkter forandres.

Hvis ilden omkranser dig og en anden person, signalerer det jeres tætte bånd.

Ilden kan også signalere at du er rasende over noget – særligt hvis ilden er vild eller kommer ud fra dig. 

Skovbrande symboliserer som regel ukontrolleret vrede.

Ilden kan også være tegn på, at du begiver dig ud i farlige handlinger jf. ordsproget ”at lege med ild”.

Hvis du selv bliver brændt, vidner det om at din vrede er ude af kontrol. Et problem eller situation brænder inden i dig.

Hvis et hus brænder, er der måske behov for en transformation i dit liv. Eller også er den ved at ske? Måske kæmper du imod en forestående forandring i dit liv. Hvis der er tale om dit barndomshjem, er du måske ved at kæmpe dig fri af barndommens traumer. Du kan læse mere om drømmes betydning for lindring traumer her.

Hvis du slukker ilden, signalerer at du gennem hårdt arbejde og dedikation kan overkomme dine problemer.

Hvis du sætter ild til noget eller nogen, kan det symbolisere vrede over for objektet eller det kan simpelthen være et tegn på et voldsomt ubehag i dig selv. Du er så desperat, at du har brug for ødelægge noget. Overvej om dette noget kan symbolisere en del af dig selv.

Hvis du kan starte ild med dine hænder, signaleres undertrykt vrede. Du får ikke sagt fra. Hvis du kan bøje ilden, signaleres din evne til at kontrollere dine vrede.

En usynlig ild repræsenterer en periode med renselse. Det er på tide med en ny start. Alternativt hentydes der til at du undlader at se en stor fare.

En syngende fugl nær ild symboliserer, at nogen er fyldt op af deres egen passion.

Hvis der både er ild og vand, antydes en emotionel konflikt i dig. Du bliver måske trukket i to forskellige retninger i dit liv?’

Se også drømme om eksplosioner.

betydningen af drømme om ild - drømmetydning at eksplosion som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

 

Del eller få hjælp til din drøm om ild

Hvis du selv har haft drømme om ild, er du meget velkommen til at dele din drøm eller dine tanker i kommentarfeltet nedenfor. Måske vækker ild nogle andre associationer hos dig?

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


If you say that getting the money is the most important thing, you’ll spend your life completely wasting your time. You’ll be doing things you don’t like doing in order to go on living, that is to go on doing thing you don’t like doing, which is stupid.

– Alan Watts