Drømmetydning: Hund / Hvalp

Hvad betyder en hund / hvalp i drømme?

En hund symboliserer generelt intuition venskab, loyalitet, gavmildhed, beskyttelse og trofasthed. Drømmen kan antyde at dine stærke værdier og gode intentioner vil bringe dig fremad i livet.

En drøm om hunde kan også hentyde til en evne, som du har glemt eller ignoreret.

Hundehvalpe symboliserer dine nærende og omsorgsfulde egenskaber.

Hvis hunden er glubsk, indikeres en indre konflikt i dig selv eller forræderi.

Hvis hunden er død eller døende, antydes et tab af en god ven eller at du går imod dine egne instinkter.

Hvis hunden bider dig i benet kan det betyde, at du har mistet din evne til at balancere aspekter af dit liv. Du er måske tøvende i forhold til en situation eller person. Hvis hunden bider dig i armen symboliseres illoyalitet.

Angriber hunden, overvej da hvor voldsomt. Jo voldsommere, desto mere antydes at nogle forsøger at udnytte dig.

En glad hund signalerer nydelse og/eller social aktivitet. Du bliver måske accepteret ind i en social gruppe. To hunde, der leger eller slikker hinanden, signalerer ligeledes en positiv social situation.

Hvis hunden gøer meget, kan det repræsentere at du kræver meget af andre og måske er for kontrollerende. Alternativt kan det signalere mangel på venlighed imellem mennesker.

En syg hund symboliserer et negliceret venskab.

Hvis hunden jagter dens egen hale eller løber i cirkler, antydes at du ikke håndterer en situation særligt effektivt. Dine handlinger er ufrugtbare.

Hvis du giver hunden mad eller et bad, signaleres at du giver næring til et af dine talenter.

Hvis du køber en hund, kan det signalere, at du har en tendens til at udnytte venner eller deres komplimenter og tjenester. Alternativt antydes et behov for at få flere venner.

Hvis du giver en hund bort, sender den væk eller den bliver slagtet, signaleres at dine valg kan blive tolket som illoyale mod dig selv. Du bør fokusere på dine egne behov frem for at ”please” andre. Alternativt antydes et venskabsafslag.

Hvis hunden jagter dig, kan det være en anden person eller situation, du har svært ved at ryste af dig og blive fri fra. Måske er de for afhængige af dig?

Hvis du jagter hunden, eller træder på den, tager du måske en andens loyalitet for givet.

Hvis du køre hunden over, antydes din tvivl vedrørende en ven. Du føler dig måske forrådt og har behov for mere støtte fra din ven.

Hvis du drømmer om at være sammen med mange hunde, kan det antyde et behov for at tilhøre en familie eller andre tætte relationer. De andre hunde kan her symbolisere dine søskende eller nære venner.

Hvis du aer en hund signaleres et tæt og fortroligt forhold.

Hvis du giver hunden tøj på, signaleres at du dækker for dine egne vaner og fejl. Overvej at sænke dine forsvar.

En sort hund symboliserer et skyggeaspekt af dig selv – noget som du ikke vil anerkende om dig selv. Et hvid hund, symboliserer et rent og ægte venskab.

Hvis hunden spiser en slange, antydes at en ven prøver at forhindre dig i at foretage en dårlig beslutning.

En hund med to hoveder symboliserer enten ekstrem årvågenhed eller et behov for mere årvågenhed.

En hund med et menneskeansigt signalerer, at du stiller spørgsmålstegn ved en andens loyalitet eller kærlighed.

Hvis hunden er skadet, symboliseres at en ven eller en del af dig, har brug for at blive støttet og draget omsorg for.

En hund, der tisser, symboliserer, at en øjeblikkelig tilfredsstillelse har negativ langvarig effekt.

betydningen af drømme om en hund - drømmetydning hund som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

 

Del eller få hjælp til din drøm om hunde

Hvis du selv har haft drømme om hunde, er du meget velkommen til at dele din drøm eller dine tanker i kommentarfeltet nedenfor. Måske vækker hunde nogle andre associationer hos dig?

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
1 år siden

Har netop drømt en meget underlig drøm om en lille sød hund, som jeg passede for nogen (ved ikke hvem og det er heller ikke en hund jeg kender i virkeligheden,). I drømmen har jeg den lille hund i favnen og den er sød og glad og jeg kæler og leger med den. Pludselig vrider hunden sig løs fordi den er blevet for overivrig så den skal tisse. Den er begyndt at strinte på mig idet den forlader min favn, men idet hunden springer ned for at den vil løbe ud i haven skriger og hyler den pludselig op… Jeg… Læs mere »

Maria
Maria
1 år siden

Tak for tilbagemelding på min drøm. Det giver rigtig fint mening
Med ønsket om en god sommer

Liv
Liv
1 år siden

Jeg har drømt at jeg havde to hundehvalpe og ligepludselig er de trætte næsten livløse og jeg går i panik. Jeg tror at jeg ikke har givet dem vand i mange dage og jeg løbet rundt, jeg finder en vandskål som ligger på gulvet fyldt med vand, så det går op for mig at de ikke har kunne drikke at skålen fordi den er for stor. Jeg løber rundt for at finde små skåle men hvalpene er for afkræftede. Jeg vågner herefter og har en forfærdelig fornemmelse af at jeg ikke kunne passe på hvalpene. Det er anden gang jeg… Læs mere »

Tanja
Tanja
1 år siden

Jeg har i nat haft en virkelig mærkelig drøm om min egen hvalp. I drømmen er jeg på besøg hos min onkel i San Fransisco (Hvor han kke bor i virkeligheden). Jeg skal hente min hvalp, men da jeg vil hente hende, siger de pludselig, at det slet ikke er den hund, som jeg skal have. De viser mig en anden hund. Den anden hund ser virkelig mærkelig ud, sådan helt tegneserie agtig, men jeg forsøger at skabe god stemning og siger til min datter, at den da også virker rigtig sød, så vi kan bare tage den i stedet.… Læs mere »

Hanan
Hanan
1 år siden

Hej Jeg havde en mærklig drøm her i nat Drømte at jeg gik ud fra nogle venner og pludselig var der sne over alt og da dett kun er september havde jeg mine sandaler på. Jeg tænker at jeg må skynde mig hjem. Mens jeg løber mig gennem sne Mens jeg kæmper mig gennem sneen ser jeg at en hund kommer løbende mod mig. Jeg bliver bange og lægger mig ned og spiller død og i mens håber jeg at ejeren får stoppet hunden. Hunden kommer hen til mig og tager fat med tænderne i min hals, ved pulsåren og… Læs mere »

Barbara
Barbara
7 måneder siden

Jeg har drømt om en schæferhund som løb efter mig efter jeg gik fra en venne par som ikke er et par mere som gav mig noget mad og jeg vil tag hjem og varme det og der kom hunden og bed mig utagelige gange i min arm som om jeg ikke måtte tag maden hjem og varme den. Den virkede ikke aggressiv men som om den prøvede at stoppe mig med at gå hjem og varme min mad.

Jeg kan ikke helt se hvad det skulle betyde

Isabell
Isabell
5 måneder siden

Passer bare på den drøm jeg hade bliver angribet et par hunde voldsomt aggressive hunde der også bider mig i hånden derer mange hvalpe også men de ikke søde absolut aggressive hunde
Meget ubehagelig drøm

Dorte
Dorte
5 måneder siden

Jeg har haft en mærkelig drøm, som jeg ikke helt kan tolke. Jeg kan ikke huske den 100 %, men den starter ud med, at jeg snakker med min stedmors lille hund. Hun forsvinder kort, og dukker kort efter op igen, men virker anerledes. Ser ens ud, men vi har ingen “connection”, dvs. hun virker fremmede. Da jeg vender mig om, så kommer Nanna (som hunden hedder) gående imod mig. Hun kigger på hendes dobbeltgænger og går så imellem os to. Jeg husker noget om, at jeg forsøger at få dobbeltgængeren væk. Som ved at fordrive et spøgelse. Pludselig er… Læs mere »

MAibritt
MAibritt
5 måneder siden

I nat drømte at min gammel Hund der døde for mange år siden …vi var ude i en skov pludselig kom et dådyr løbende tog min hund op i munden gik lidt væk og lage min hund på jorden og begynde at spise den …det var da en meget væmmelig drøm

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Angst er en ubehagelig, anspændt fornemmelse aktiveret af følelser af sorg, vrede el. afsky, som kroppen fejlagtigt har fået indkodet som værende farlige gennem traumer og barndomssvigt.

– Lasse Pallesen

 

Læs mere om angst