Drømmetydning: Død / afdøde

 

Hvad betyder drømme om din egen død?

Drømmer du om din egen død, kan det signalere et behov for en ny start. Noget i dit liv trænger til at blive ændret. Det kan være vaner, forhold eller personlighedstræk. Det symboliserer indre forandring, transformation eller nye selverkendelser. Du er måske i færd med at blive et mere spirituelt menneske. Måske er der en angst forbundet med denne forandring, men den kan overvindes. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Alternativt kan drømmen om din egen død symbolisere dybt smertefulde forhold eller usunde, destruktive adfærdsmønstre. Du er måske deprimeret eller føler dig kvalt i en situation. Måske forsøger du at komme ud af en ubehagelig situation – og døden er et symbol på denne afstandstagen.

Hvis du drømmer om at få dødsstraf eller at nogle fortæller dig, at du skal dø, kan det betyde at du føler dig presset til at lave en radikal forandring i dit liv. Enten kommer presset fra dig selv, eller også fra en anden person.

Hvad betyder drømme om at møde afdøde?

Hvis du drømmer om at få besøg af en afdød person, som du har kendt i dit virkelige liv – f.eks. et familiemedlem – så har en nuværende situation eller et forhold i dit liv måske mindet dig om dele af vedkommendes personlighed. Eller måske er du endnu ikke kommet over vedkommendes død og har brug for at give slip? Måske savner du bare vedkommende utroligt meget. Eller også er drømmen en måde, hvorpå den afdøde kan leve videre inde i dig selv på en kærlig måde.

Eller måske forsøger den afdødes sjæl rent faktisk at komme i kontakt med dig i drømmen. Det er meget muligt, at vi i drømmetilstanden er bedre til at modtage signaler fra det hinsides. Det kan skyldes, at vores forsvar og rationelle måde at forstå verden på, er hæmmet under søvnen. Det efterlader plads og ressourcer til, at vores spirituelle antenner kan tune ind på signalerne fra det hinsides. Intet tankemylder – ingen støj på linjen.

Ifølge en undersøgelse fra State University of New York handler de budskaber, som de afdøde kommer med, ofte om tilgivelse, kærlighed, fremtidig genforening, og at alt er ok. Sommetider kan de afdøde dog også guide os og advare os om valg i vores liv gennem deres budskaber.

Andre forskere mener, at vores drømme om de afdøde personer, som vi har haft kær, er en central del af sorgprocessen og et vigtigt led i at give slip på dem. 

Hvis den afdøde forsøger at lede dig et sted hen, kan det betyde, at du prøver at forstå, hvorfor vedkommende døde, samt at du nødig vil være alene.

Hvis du drømmer om en afdød person, der dør igen i din drøm, signalerer det et ønske om, at vedkommende kunne se dele af dit liv, sådan som det har udfoldet sig efter vedkommendes død.

Ser du eller taler du med tilfældige afdøde mennesker i din drøm, kan det være tegn på, at du bliver påvirket negativt af dem omkring dig i dit virkelige liv. Du går måske i de forkerte kredse. 

Se i øvrigt også drømme om spøgelser.

Hvad betyder drømme om andres død?

Drømmer du om at en nulevende person, som du har kær, dør, kan det signalere en frygt for at dette rent faktisk sker. Det kan også være at du selv mangler en kvalitet, som denne person har, og som du værdsætter. Hvorfor er denne person speciel for dig? Hvad kan du lide ved vedkommende?  Alternativt kan denne død og symbolisere, at du ikke længere har de samme kærlige følelse for vedkommende. Noget er gået tabt i jeres forhold.

Drømmer du om dine forældres død, kan det antyde at en betydelig forandring er på vej til at ske. Du er måske ved at differentiere dig selv fra dem og blive mere uafhængig. Dit forhold til dem er ændret.

Drømmer du om, at nogle lader som om de dør, kan det betyder at du føler dig forrådt.

Drømmer du om, at en fremmed dør, kan det symbolisere, at du føler dig fremmedgjort fra de forandringer der sker omkring dig. Hvis du lugter død, er der måske noget i dit virkelige liv,  der har været ”dødt” længe, og som du har brug for at give slip på.

Hvad betyder drømme om zombier?

Zombier, de levende døde, antyder at du er følelsesmæssigt afskåret fra andre mennesker eller en situation. Alternativt antyder drømmen, at du føler dig død inden i. Du føler dig måske i et hamsterhjul og mangler passion, livslyst og spænding i dit liv. 

Hvis zombier angriber dig i din drøm, antydes at du føler dig overvældet af kræfter uden for din kontrol. Du er måske stresset og mangler at tage styring over dit eget liv. Alternativt repræsenteres din angst for at være hjælpeløs og magtesløs. 

Hvis en du kender er blevet en zombie, overvej da om dine følelser for vedkommende er tabt.

Hvis du spiser en zombie antydes, at dit forhold til en person er på vej til at dø ud. Mangler du at tage kontakt til en gammel ven? Eller måske distancerer du dig fra andre, for at undgå at komme i kontakt med dine følelser.

Er du stadig i tvivl om din drøms betydning?

Så book en tid til en konsultation hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf. Lad os sammen udforske dine drømme, så du kan blive fri af dine ubevidste lænker.

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • skriftligt bud på betydningen af din drøm (100 kr.)

Du kan booke tid her:

book tid

 

Søg på nyt drømmesymbol

 

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om døden - drømmetydning døden som drømmesymbol
Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Paornanguak
Paornanguak
1 år siden

Hvad så med ens lillebror døde og gen opstod fra døden ?

Christina
Christina
1 år siden

Hej

Jeg har på det sidste drømt meget om at mine børn dør, falder ud af vinduet, dør i en ulykke. de dør altid på forskellige måder

Tricia
Tricia
9 måneder siden

Jeg har lige drøm om jeg blev bidt at en Fugleedderkop og min mor og hendes kæreste gik ud for at hente bilen men de blev væk og jeg kan ikke komme afsted også vågner jeg

Claudia Jacobsen
Claudia Jacobsen
9 måneder siden

Hejsa. Jeg skriver da jeg har haft en meget besynderlig drøm i nat. Jeg prøver at forklare fra start til slut, men søger en betydning på det… Det starter med at jeg er et eller andet sted i Indien. Og først har jeg set en form for kejser blive drabet, hvordan kan jeg ikke lige huske. Det næste der er at jeg løber, for at slippe væk fra noget, og i hælende på mig løber to med som er nogle pushere som sælger hash. Jeg løber og jeg løber igennem flere døre, så bliver der sagt noget i en radio… Læs mere »

Pia Toft
Pia Toft
8 måneder siden

Hej, Meget besynderlig drøm -oplever at fra start at jeg går på en græsplæne en slags fodboldbane, hen mod et område hvor der er noget sand. Da jeg nærmer mig ser jeg en krop ligge i flere dele. Jeg lægger mærke til armen først som er afskåret fra kroppen, dernæst hovedet, torso, ben som lige så er afskåret. Ser dernæst at det er et barn som jeg kender og jeg udbryder forfærdet; Tobias! (10-12 år ligner han) Han svarer og siger ja. (Det er en gammel venindes søn som jeg genkender, har ingen kontakt med hende eller familen i dag)… Læs mere »

Kromann
Kromann
7 måneder siden

Jeg drømte om en fyr som jeg rigtig godt kan lide var død, men vi skrev hele tiden beskeder til hinanden, og at så var han også tilstede samtidig, levende men med skader, men jeg vidste at han altså var død. Mærkelig drøm mon hvad det betyder?

Katanyu
Katanyu
6 måneder siden

Hej.. jeg skriver fordi jeg har haft en drøm som jeg synes er ret voldsom Det starter med at jeg er på en ø.. jeg bor i et hus sammen med andre. Der er 1 person som jeg kan genkende ellers er alle fremmede mennesker. Det starter med et spil.. en spøgelse pige vågner op og hun skal dræbe eller os andre. Der ingen måder at vinde på andet end at gemme sig. Bagefter skifter historien til et spil hvor jeg er sammen med folkeskole kammerater, i et døds spil. Her skal vi gå i gennem et spil, tjene pointen… Læs mere »

Victoria
Victoria
6 måneder siden

Hvad hvis man drømmer om en barndoms veninde, som man var tæt med den gang dør, en man ikke har kontakt med mere, men man er tilbage i barndommen på villa vejen og holder hendes begravelse, alle er der af venner, familie osv og alt føles så virkelig.

Johanne Jeremiassen
Johanne Jeremiassen
6 måneder siden

Hej
Jeg har drømt om at jeg forbereder en begravelse, men jeg kan ikke huske hvem der døde, jeg ved bare at det er familiemedlem.
Jeg gik ind til blomsterhandler for at bytte en almindelig pynte kranse som jeg har købt tidligere for 2300kr til kranse til bisættelse.
Hvad mon betyder det?

Mvh
Johanne

Johanne
Johanne
5 måneder siden

Tusind tak Lasse

Anne
Anne
6 måneder siden

Jeg har haft en drøm 2 gange om min mor dø.
Første gang døde hun
Anden gang var det min familie og mig planlægge hindes begravelse

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


If you say that getting the money is the most important thing, you’ll spend your life completely wasting your time. You’ll be doing things you don’t like doing in order to go on living, that is to go on doing thing you don’t like doing, which is stupid.

– Alan Watts