Drømmetydning: Cancer / Kræft / Sygdom / Corona

Hvad betyder cancer / kræft / sygdom i drømme?

Drømmer du om at være alvorligt syg f.eks. af cancer, signalerer det håbløshed, sorg, selvmedlidenhed eller uforsonlighed. Drømmen repræsenterer noget, der frustrerer eller forstyrrer dig – noget som æder dig op indefra, giver dig følelsesmæssig smerte og som virker umuligt at bekæmpe.

Drømmen om sygdom kan dog også minde dig om at tage bedre vare på dit fysiske helbred og huske på, at livet måske er for dyrbart til det, du gør i øjeblikket. 

Endelig kan drømmen fortælle dig, at du måske har for meget selvmedlidenhed, og bør være mere varsom med at synes, at det altid er synd for dig. 

Drømmer du om at blive kureret for sygdom signalerer det en positiv forandring i dit liv eller et inderligt håb herom.

Drømmer du, at en anden person er syg, antyder det, at du har brug for at ændre dine negative tanker, før de æder dig op. Du har et behov for at tænke mere positivt. 

Endelig kan drømme om sygdom afspejle din angst for at miste dem, du har kær. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Hvad betyder drømme om Corona-virus?

Det er naturligt at drømme om Corona-virus (Covid-19), når det fylder så meget i medierne og i folks bevidsthed. Drømmen kan ligesom med andre sygdomsdrømme være et tegn på angst og bekymring for at miste noget vigtigt i dit liv. Alternativt repræsenterer Corona, et psykisk problem der i drømmen gør dig alvorligt syg og smitter andre / påvirker dem negativt.

Drømmer du specifikt om at smitte andre eller selv blive smittet med Corona kan det hentyde til negative tanker eller overbevisninger om dig selv, som er blevet internaliseret – d.v.s. som du har integreret i dig selv og tror på, selvom de ikke er sande.

Drømmen kan også indikere en dommedagsfrygt – en angst for at dit liv med tryghed og sikkerhed er på vej til at blive radikalt ændret.  

 

betydningen af drømme om kræft - drømmetydning kræft som drømmesymbol

Søg på nyt drømmesymbol

 

 

Del eller få hjælp til din drøm om cancer

Hvis du selv har haft drømme om cancer, er du meget velkommen til at dele din drøm eller dine tanker i kommentarfeltet nedenfor. Måske vækker cancer nogle andre associationer hos dig?

Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
10 måneder siden

Jeg vågner op efter en lang operation, hvor jeg åbenbart har fået fjernet alt fedt, så jeg er tynd igen. (jeg er blevet overvægtig i det virkelige liv, og vil gerne tabe mig). Da min mor så tager mig med hjem på hendes sofa, da jeg ikke må være alene de første 24 timer, så fortæller hun mig, at lægerne under min fedtsugning har taget nogle vævsprøver, og at jeg har cancer i hele kroppen. Altså der er ikke et sted hvor jeg ikke har det. Jeg bliver sur, gal og ikke mindst ked af det, og jeg stiller 100… Læs mere »

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Knowing your own darkness is the best method for dealing with the darkness’s of other people.

– Carl Jung