Drømmetydning: Bil (at køre)

 

Hvad betyder det at køre bil i drømme?

En bil symboliserer overordnet set den grad af kontrol du har over dit liv.

Hvis du kører i bilen i din drøm – på en sikker og uproblematisk måde – kan det henlede til dine ambitioner – dit ”drive” – din evne til at navigere fra et sted til et andet. Du er aktiv og bestemmer, hvorhen du skal.

Hvis du er passager derimod, er du passiv, og overlader kontrollen til andre. Dette kan være et resultat af lav selvtillid eller lavt selvværd.

Hvis bilen ikke vil starte repræsenterer det magtesløshed eller manglende retning i dit liv.

Hvis bilen kører for hurtigt eller er ved at brænde sammen, er du måske ved at brænde sammen p.g.a. stress eller angst. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Hvis bilen er parkeret, kan det betyde, at du bruger for meget energi på noget uvigtigt og ufrugtbart. Overvej dine prioriteter.

Hvad betyder drømme om biluheld el. bilulykker?

Hvis du kører bilen ind i noget, føler du dig ikke i kontrol længere. Du er måske stresset og ude af stand til at styre dit liv i den rigtige retning.

Hvis du kører i havet kan det enten repræsentere følelser af sorg over ikke at have opnået dit mål, eller at du er på vej ud i et følelsesmæssigt stormvejr.

Hvis bilen du kører i begraves, så viser det, at du har besvær med at opnå dine egne mål, måske på bekostning af, at du er optaget af at opfylde andres. Hvis bilen bliver smadret, ingen førere har eller hvis du ikke kan finde nøglerne til bilen, afspejles herved dine manglende mål og ambitioner – eller et manglende kendskab til disse.

Hvis du køres over af en bil i din drøm, symboliserer det, at andre er ved at tage styringen over dit liv eller at dine livsmål er i konflikt med en andens. Omvendt forholder det sig, hvis det er dig der kører ind i en anden.

Se i øvrigt drømme om uheld / ulykker.

Hvad betyder drømme om biltyveri?

Hvis bilen stjæles repræsenterer det et identitetstyveri. Det er måske forbundet med at miste dit job, et forhold eller en anden situation, hvor du har en følelse af at have mistet en del af dig selv.

Hvis du selv stjæler bilen, kan det betyde, at du tager æren for andres arbejde eller nedtoner, hvor stor en rolle andre har haft for din succes.

Se også drømme om tyveri.

Er du stadig i tvivl om din drøms betydning?

Så book en tid til en konsultation hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf. Lad os sammen udforske dine drømme, så du kan blive fri af dine ubevidste lænker.

Book tid

 

Søg på nyt drømmesymbol

 

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om en bil - drømmetydning biler som drømmesymbol
Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mathilde
Mathilde
8 måneder siden

Hej Jeg drømte i nat, at jeg bakkede i bil ud af en parkeringsplads og fortsatte så med bilen i bakgear. Samtidig trækker en rasende mand op ‘bagved’ mig, så vi nu holder snude mod snude. Vi begynder at køre fra parkeringsområdet. Han vil gerne forbi og presser meget aggressivt. Jeg har en følelse af, at jeg gerne vil forsøge at lade ham komme forbi, men når jeg drejer rattet, drejer bilen i modsatte retning af, hvad jeg vil have den til (igen, fordi jeg stadig kører i bakgear), og jeg kommer derfor til at blokere for nogle af hans… Læs mere »

NADJA
NADJA
6 måneder siden

Hej – det første jeg husker fra min drøm, er at jeg “vågner” på bagsædet af min bil, som min bror har kørt – dog også fra bagsædet, og hopper så op på førersædet, da bilen kører meget hurtigt! Jeg kan ikke bremse bilen, bremsen er helt hård, og virker slet ikke. Jeg må styre uden om en masse vejarbejde, og stolper – nogle af dem kører vi ind i med vilje, for at tage farten af bilen. Tilsidst begynder vi at håndbremse-bremse… stille og roligt tager farten af, og vi kan holde ind til siden med en helt beskadiget… Læs mere »

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


Life is like music for its own sake. We are living in an eternal now, and when we listen to music we are not listening to the past, we are not listening to the future, we are listening to an expanded present.

– Alan Watts