Drømmetydning: Afføring (tis og lort)

 

Hvad betyder drømme om afføring (tis og lort)?

At sidde på toilet eller komme i kontakt med afføring (tis eller lort), antyder at der er aspekter ved dig selv som er beskidte og negative, og som du ser som frastødende. Det er vigtigt at anerkende disse sider ved dig selv, selv om de måske er forbundet med skam. Udløs negativiteten.

Freud mente, at afføring er relateret til besiddelsestrang, kontrol, stolthed/skam, økonomi eller aggressive tendenser. Særligt hvis du leger med din afføring kan det symbolisere angst over din økonomiske sikkerhed. Du kan læse mere om angst i min artikel “Angst – symptomer, årsager og behandling“.

Hvis du er ude af stand til at komme af med afføringen kan det signalere en modvilje mod at udtrykke dine følelser. Du har måske en tendens til at holde dine følelser inde og for dig selv?

Drømme om urin, der ikke får afløb svarer til, at dine følelser ikke får afløb.

Hvis du godt kan komme af med afføringen, signalerer det, at du har givet slip på uhensigtsmæssige tanker eller følelser. Du har skillet dig af med negativ energi og føler dig måske mere fri og let efterfølgende.

Hvis du drømmer om at tørre lort af på andre, undersøg da om du gør dette i overført betydning i dit virkelige liv.

Hvis du er totalt omgivet af lort og urin, kan det være at du er fyldt op med negative tanker og følelser.

Hvis nogen urinerer på dig kan det hentyde til en negativ relation i dit liv. Måske er der nogen, der udnytter dig følelsesmæssigt. Alternativt relaterer drømmen sig til manglende selvværd.

Drømme om at tisse i bukserne eller ikke kan kontrollere din afføring vidner det om at du har holdt dine følelser inde for længe, og at de gerne vil slippe ud.

Drømme om dyrs afføring (ekskrementer) repræsenterer udløsning af basalmenneskelige drifter – eksempelvis seksuelle drifter.

Hvis du drømmer om at undgå at træde på ekskrementer betyder det, at du forsøger at afvise en, der viser dig interesse.

Er du stadig i tvivl om din drøms betydning, eller hvad du skal stille op med den?

Så book en tid til en konsultation hos psykoterapeut og drømmetyder Lasse Pallesen – enten fysisk eller over tlf. Lad os sammen udforske dine drømme, så du kan blive fri af dine ubevidste lænker.

Book tid

 

Søg på nyt drømmesymbol

 

Kilde: Parker, J & D. (1986) Drømme – tolkning og symboler. Politikens Forlag

betydningen af drømme om afføring - drømmetydning afføring som drømmesymbol
Abonnér på tråden
Notificer mig om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Gå i terapi med dine drømme

Hos Drømmetyder kan du booke:

  • Fysisk møde i min klinik på Frederiksberg (800 kr.)
  • Virtuelt møde a 30 min. (500 kr.)
  • Skriftligt bud på betydningen af din drøm (200 kr.)

book tid

 

 


 

 

Hvad er angst?

Få klar besked om angstsymptomer, årsager og behandling.

Læs mere

 


If you say that getting the money is the most important thing, you’ll spend your life completely wasting your time. You’ll be doing things you don’t like doing in order to go on living, that is to go on doing thing you don’t like doing, which is stupid.

– Alan Watts